Home

Achtergrond

Kabinet wil extra bezuinigen

Het kabinet wil miljarden extra bezuinigen om de begroting "netjes'' over te dragen aan een nieuw kabinet.

Dat zei demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager vrijdag na afloop van de ministerraad.

Het kabinet had in de oude samenstelling van CDA, PvdA en ChristenUnie in het voorjaar van 2009 al afgesproken in 2011 3,2 miljard te bezuinigen, mits de economie voldoende hersteld zou zijn. Gerekend werd op meevallers door loonmatiging, maar dat levert vooralsnog niet meer dan 400 miljoen euro op.

Daarom zoekt De Jager nu met de andere demissionaire ministers van CDA en ChristenUnie naar extra geld. Volgens de minister gaat het in ieder geval om meer dan dan de helft van de oorspronkelijke 3,2 miljard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.