Home

Achtergrond 169 x bekeken

KLPD haalt grootste sloopkraan van de weg

De politie heeft gisteren de grootste sloopkraan van West-Europa op de A12 bij Woerden van de weg gehaald.

De kraan werd met twee vrachtwagencombinaties vervoerd maar de chauffeurs konden geen ontheffing laten zien voor het bijzonder transport, aldus het Korps landelijke politiediensten vrijdag. De vrachtwagens waren te zwaar, te hoog en te breed.

De politie ontdekte het transport dankzij het elektronisch weegsysteem op de A12. Het transport is naar een terrein van Rijkswaterstaat bij Linschoten gedirigeerd waar het werd nagewogen. Daar bleek dat een van de vrachtwagens 110.000 kilo woog, ruim twee keer zoveel als zonder ontheffing is toegestaan. Met 32,5 meter lengte was de vrachtwagen ook nog eens ruim 10 meter te lang. Het transport reed overigens wel met begeleiders. Het transport mag verder als er ontheffing is verleend door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, aldus de politie.

Tegen de twee chauffeurs uit Aalten en het bedrijf in Terborg is proces-verbaal opgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.