Home

Achtergrond 156 x bekeken

KB zet nazistische kranten op internet

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag gaat nazistische kranten uit de Tweede Wereldoorlog toch op internet zetten.

De bibliotheek vindt het belangrijk ”om de historische werkelijkheid ongecensureerd aan iedereen ter beschikking te stellen”, liet de instelling vandaag weten. Ook moet het belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken.

De KB bouwt sinds het voorjaar een digitaal krantenarchief. Alle landelijke, regionale, lokale en koloniale kranten van de afgelopen vierhonderd jaar worden op internet gezet. De krantendatabank op de website kranten.kb.nl is gratis te raadplegen.

Er was discussie ontstaan of de bibliotheek NSB-kranten uit de oorlog wel op internet moest zetten. Het zou strafbaar kunnen zijn en gevoelig kunnen liggen bij nabestaanden van oorlogsslachtoffers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.