Home

Achtergrond

Jyllands-Posten krijgt hek na dreigementen

De Deense krant Jyllands-Posten, die in 2005 wereldnieuws werd na de publicatie van spotprenten van de profeet Mohammed, heeft een hekwerk rond het hoofdkantoor laten plaatsen in verband met dreigementen van extremistische moslims.

Dat meldde het dagblad gisteren. Het 2,5 meter hoge en van prikkeldraad voorziene hek is een kilometer lang en omringt het kantoorgebouw van Jyllands-Posten in de plaats Visby, nabij de stad Aarhus. Het obstakel is geplaatst op advies van de Deense geheime dienst PET. ,,We hadden dit hek liever niet geplaatst, maar wij volgen de aanbevelingen van de PET'', aldus hoofdredacteur Jorn Mikkelsen van Jyllands-Posten.

De plaatsing van de Mohammed-cartoons leidde tot felle protesten in de islamitische wereld. De krant bood excuses aan. Tegelijkertijd verdedigde de Deense overheid de publicatie door te wijzen op de vrijheid van meningsuiting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.