Home

Achtergrond 229 x bekeken

Japanse panda krijgt tweeling

Een Japanse reuzenpanda heeft een tweeling gekregen. Dat maakt de dierentuin Adventure World in het westen van Japan bekend.

De 9-jarige Rauhin beviel woensdagochtend van een zoon en een dochter. De geboorte was het gevolg van natuurlijke bevruchting. Dat is uitzonderlijk omdat panda's in gevangenschap zeer weinig libido hebben. De voortplanting wordt daarom meestal door middel van kunstmatige inseminatie geregeld. Rauhin kreeg eerder ook al een tweeling.

Japan heeft tien reuzenpanda's, waarvan er acht in Adventure World leven. De dieren zijn allemaal in bruikleen van China. Japan betaalt huur voor de panda's, waardoor China geld heeft voor beschermings- en fokprojecten.

De reuzenpanda is 's werelds meest bedreigde diersoort. In China leven slechts 1600 panda's in het wild en ongeveer driehonderd in gevangenschap. In de rest van de wereld leven slecht enkele tientallen panda's in dierentuinen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.