Home

Achtergrond

Israëli's en Palestijnen gaan weer praten

De Israëli's en Palestijnen gaan 2 september in Washington weer direct met elkaar praten.

Dit heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, vandaag in de Amerikaanse hoofdstad aangekondigd.

De poging de directe onderhandelingen weer van de grond te krijgen, wordt geleid door de gastheer, de Amerikaanse president Barack Obama. Het initiatief komt van de vier machten die ook "het kwartet'' voor het Midden-Oosten worden genoemd, de VS, de Europese Unie, Rusland en de Verenigde Naties.

Deze vier nodigen samen Israëlische en Palestijnse leiders uit om aan de directe gesprekken in Washington deel te nemen. De laatste Israëlisch-Palestijnse dialoog strandde eind 2008. De nieuwe onderhandelingen zouden niet langer dan een jaar mogen duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.