Home

Achtergrond 248 x bekeken

Iraanse 'legt bekentenis af' op tv

De Iraanse staatstelevisie heeft beelden uitgezonden van een wegens overspel tot steniging veroordeelde vrouw, die volgens de zender een bekentenis aflegt.

In de uitzending geeft Sakineh Mohammadi Ashtiani toe dat ze medeplichtig is aan de moord op haar echtgenoot, bericht de BBC. Verder verwijt ze haar advocaat, die vanwege de zaak naar Noorwegen is gevlucht, de kwestie in de openbaarheid te hebben gebracht.

Tijdens de uitzending kwam de steniging niet ter sprake. Ook werd op tv niet van overspel gerept, maar werd de aandacht vooral gericht op de beschuldiging van medeplichtigheid aan de moord. Eerder had ze tegen westerse media gezegd dat ze daarvan was vrijgesproken.

Volgens een andere advocaat van Ashtiani is zij twee dagen lang in haar cel gemarteld om haar te dwingen tot een bekentenis. Mensenrechtenactivisten vrezen dat ze nu mogelijk snel wordt geëxecuteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.