Home

Achtergrond 163 x bekeken 6 reacties

'In kartelzaken ook bestuurders aanpakken'

Kartelwaakhond NMa gaat voortaan bij onderzoeken naar kartels en misbruik van marktpositie altijd kijken of de leidinggevenden kunnen worden gestraft met een boete.

Dat zegt bestuursvoorzitter Pieter Kalbfleisch van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in het Financieele Dagblad van zaterdag.

Tot voor kort legde de toezichthouder op de mededinging alleen boetes op aan bedrijven. De mogelijkheid om ook bestuurders te bestraffen staat al enige tijd in de wet, maar is nog niet vaak toegepast. Kalbfleisch wil daar verandering in brengen. De NMa wil de persoonlijke boetes, die kunnen oplopen tot maximaal 450.000 euro, standaard betrekken bij alle "hardcore mededingingszaken''.

Een boete voor bestuurders is overigens geen alternatief voor de boete aan bedrijven. Die kunnen voor eenzelfde zaak ook een boete opgelegd krijgen.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mark heemskerk

  Jezus citizen, als je nou nou iedere keer zulke onzin hier verkondigt zonder ook maar enig bewijs, heb dan eens ballen in je broek en zet je eigen naam eronder, want dit is wel heel makkelijk. Gefrustreerd uit Amerika?? dit soort dingen roepen, wat ontzettend makkelijk

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Ja rekenen is in Nederland een moeilijke zaak! Toch wel een raar idee dat de N.M.A. nu de bedenkers van "woeker" praktijken al wil aanpakken in Nederland. Zou dat wel goed zijn voor onze handels geest?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laat dan maar eens eerst onderzoeken of de top bij de Nma wel zuiver op de graad is. Pieter Kalbfleisch heeft als voormalig huisadvocaat en commissaris zeer nauwe banden met een supermarktketen gehad. En oude liefde roest niet dunkt me. Mij bekruipt mij hem altijd het gevoel dat een vos de kippen inspecteert.

 • no-profile-image

  citizen

  Laat ze maar met de bollen teelt beginnen. Bij Anthos dat is die vereniging die de prijs gaat bepalen voor de tulpen, narcissen en hyacinthen voor het volgende jaar. Bij het NMa zijn ze nog steeds ziende blind zo dat ze dat nog niet hebben gezien. MAAR ER KOMT EEN DAG DAT..............................

 • no-profile-image

  a hamstra

  NMA wilt u een tip Z.l.T.O/ L.T.O nog een tip vooruit dan Z.L.T.O /L.T.O
  U weet niet wie dat zijn ,
  de vakorganisaties van de boeren,
  ja die belangen groep. die jaarlijks , duizende boeren om zeep helpt.
  die vakorganisatie , die 60 tot 80 % van de agrarisch industrie heeft ingeslikt.
  zijn angels reeds uitgestoken over de wereld. over de rug van de hollandse boer.
  durft U NMA???

 • no-profile-image

  Han

  Wat is nu Euro 450.000 boete voor de bestuurder, als zijn behaalde bonus door de kartelvorming vele miljoenen is geweest. Een eenvoudige rekensom voor de bestuurder, die met de behaalde bonus minus boete de rest van zijn leven geen steek meer hoeft uit te voeren. Dus veroordeling of niet een nieuwe baan of niet een rustig leven en een freelance advies functie.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.