Home

Achtergrond 402 x bekeken 9 reacties

Import nuchtere kalveren blijft groeien

De import van nuchtere kalveren in de eerste helft van 2010 (tot en met week 28) is 7,5 procent groter dan die in de eerste helft van 2009.

Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Daarmee is de importgroei gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010. Toen bleek er een invoerstijging met 16 procent te zijn. Tot en met week 28 van dit jaar zijn in totaal bijna 465.500 kalveren ingevoerd, tegenover bijna 43.300 in de eerste helft van 2009.

Duitsland, Polen, Ierland en België/Luxemburg bleven de belangrijkste leveranciers van kalveren. De invoer vanuit deze landen steeg ook flink. De grootste stijgingen waren echter zichtbaar bij de invoer vanuit Estland en Tsjechië. Vanuit die landen nam de import toe van achtereenvolgens bijna 6.400 tot ruim 13.900 dieren en van bijna 8.000 tot bijna 14.500 stuks. De kalverinvoer vanuit Letland viel bijna geheel weg en daalde van 13.500 in de eerste 28 weken van 2009 tot ruim 1.900 stuks in dezelfde periode van 2010. De totale import steeg over de eerste helft van het lopende jaar met ruim 32.600 dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  Boertje, helemaal mee eens,
  Op deze manier is de MKZ in 2001 ook in nederland gekomen met alle gevolgen van dien.

 • no-profile-image

  ooggetuige

  Er hebben destijds (al of niet illegaal geimporterde) schapen uit Engeland en of Ierland bij de buurman van het zogenaamde "uitbraakbedrijf gelopen.
  Toen is het via burenhulp naar het betreffende geitenbedrijf (die ook 80 kalveren had ) gebracht !!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  boertje van buten

  De risico's groeien mee. Alleenheerser van Drie speelt gevaarlijk spel. Het is hem allen te doen om de winst. Liever rommel uit het buitenland dan een licht of eenkleurig kalf uit Nederland Het wordt tijd voor een heffing op het geimporteerde kalf!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ooggetuige, ik heb dat verhaal ook gehoord. Er zou een Nederlands transport met Britse nuka's op de drenkplaats Moyenne in Noord Frankrijk naast een truck met besmette schapen uit het UK gestaan hebben. Dat vertelde Spotvogel me destijds en hij weet veel meer over veterinair forensische zaken. Maar vanwege zijn grote kennis van deze materie werd hij anoniem bedreigd en is gestopt met deze forums.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Tja die Brinkhorst, groot voorstander van transparantie! Net als Veerman zóóóó integer!

 • no-profile-image

  kip

  Melkveehouders, volgens mij zijn de kalveren nog steeds een afvalproduct van uw bedrijf. Ga ze zelf vet mesten en verkoop ze aan een slager! Dan ben je niet meer afhankelijk van V3, en heb je alle verlies zelf!

 • no-profile-image

  kalfje

  beste boertje..u snap zeker niet waarom van drie die regel heeft ingevoerd..de politiek en vele andere zitten maar te zeuren dat het antibiotica gebruik naar beneden moet,dus heeft de kalverhouder wel een kwalitatief een beter(dus een zwaarder nuka) kalf nodig..en dat er rommel uit het buitenland komt is natuurlijk onzin..groet

 • no-profile-image

  ooggetuige MKZ

  Beste Willem uit Hellendoorn die MKZ kwam niet van import-nuka's ( zoals Brinkhorst jullie voorgelogen heeft ) maar van Ierse/Engelse schapen ! Brinkhorst heeft het draaiboek iets naar zijn hand gezet want dat scheelde hem 80 milj uit Brussel !!
  Dat de betreffende veehouder ook kalveren had die in Moyenne(?) geweest waren kwam alleen maar heeeeeeel goed uit !!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  ooggetuige

  ik heb t van één van de veterinairen die erbij is geweest ! Hij zegt dat het evaluatierapport gewoon is herschreven !

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.