Home

Achtergrond 204 x bekeken

IMF en Pakistan bespreken hulp

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat met de Pakistaanse regering maatregelen bespreken om de pijn te verlichten na de ergste overstromingen in zijn moderne geschiedenis.

Dat maakte het IMF zaterdag bekend.

De bijeenkomst volgende week komt te midden van mediaberichten dat Pakistan het IMF gaat vragen om de voorwaarden te verlichten van een lening van 10 miljard dollar die de regering is Islamabad in 2008 kreeg. De Pakistaanse minister van Financiën, Abdul Hafeez Shaikh, reist volgende week naar Washington voor overleg met het IMF.

Door de overstromingen zijn ongeveer 20 miljoen mensen getroffen. Meer dan vier miljoen mensen zijn dakloos en meer dan 1600 mensen zijn omgekomen. Ongeveer 20 procent van het land staat onder water. De angst bestaat dat de schade uiteindelijk kan oplopen tot 43 miljard dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.