Home

Achtergrond 340 x bekeken

Huurdersbond eist 'schimmelpolitie'

Duitsland moet een schimmelpolitie krijgen.

Die moet verhuurders aanspreken op schimmel in woningen, de verwijdering van de zwammen eisen en desnoods boetes opleggen. Dit eist de DMB, de grootste Duitse belangenvereniging van huurders.

Dit heeft Bild, de grootste Duitse krant, dinsdag gemeld. Volgens de DMB is er in naar schatting 3 miljoen woningen in Duitsland sprake van overlast door schimmels. De huurdersbond wijst erop dat schimmels gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Schimmels gedijen bij te veel vocht in de woning. "Veel verhuurders doen niets aan de gebreken. In plaats daarvan verwijten zij de huurders dat zij verkeerd hebben gestookt of geventileerd'', aldus de DMB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.