Home

Achtergrond

Huizinga betaalt vlucht uit Italië terug

Minister Tineke Huizinga van VROM betaalt de kosten van haar inmiddels veelbesproken privévlucht uit Italië naar Den Haag terug, hoewel ze de tocht maakte om op haar werk te kunnen zijn.

De bewindsvrouw zei woensdag dat ze de beeldvorming buitengewoon betreurt. Ze wil ook niet dat die weerslag krijgt op het kabinet en haar eigen partij, de ChristenUnie. Ze liet wel weten dat de beslissing om de vlucht te maken zorgvuldig is overwogen.

Huizinga moest van haar vakantie-adres naar een kabinetsvergadering over de begroting. De kosten van het ophalen door een vliegtuig uit Nederland, 11.800 euro, zijn betaald door het ministerie.

De ChristenUnie-minister was met haar gezin op vakantie in Italië. Volgens haar woordvoerder stond er in de planning geen begrotingsvergadering voor 17 augustus. Op vrijdag 13 augustus werd dat beraad toch ingelast voor die datum. Toen werd besloten dat Huizinga op en neer zou vliegen van Italië naar Den Haag. Omdat ze geen lijnvlucht kon krijgen, is de privéjet geboekt.

De minister wilde woensdag geen verdere vragen beantwoorden over de 'kwestie'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.