Home

Achtergrond

Hongerstaker stopt omdat bemiddeling mislukt

De Amsterdamse ondernemer die al een maand in hongerstaking was wegens een conflict met woningcorporatie De Key, is vandaag weer begonnen met eten.

Reden is dat de mediator die tussen de twee partijen bemiddelde, er niet in is geslaagd een oplossing te vinden en met zijn bemiddelingspoging is gestopt.

De standpunten van beide partijen liggen volgens Frans Ondunk van Huurdersvereniging Oost, die de belangen van de ondernemer behartigt, te ver uit elkaar. ,,Daarom heeft het toch geen zin meer om verder te gaan met de hongerstaking'', zegt Ondunk. ,,Hij wilde inderdaad doorgaan tot het bittere einde, maar hij moest van mij stoppen.''

De ondernemer begon een maand geleden met een andere middenstander met de hongerstaking. Volgens de twee is er sinds een renovatie door De Key van alles mis met hun panden. Daardoor zouden ze hun werkzaamheden niet meer goed kunnen uitoefenen. De andere ondernemer begon om medische redenen al eerder weer te eten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.