Home

Achtergrond

’Hongarije wil geen nieuw IMF-krediet’

Hongarije heeft geen behoefte aan een nieuwe overeenkomst met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over hulpleningen.

Dat laat het Hongaarse ministerie van Economische Zaken weten, nadat onduidelijkheid was ontstaan over de bereidheid van de Hongaarse regering om de onderhandelingen met het fonds te heropenen.

De huidige overeenkomst waarbij het IMF en de EU in totaal 20 miljard euro aan hulpkredieten beschikbaar stelden aan Hongarije, loopt in oktober af. De onderhandelingen over de voortzetting van de kredietlijn liepen vorige maand vast omdat het IMF en de Hongaarse regering het niet eens werden over de voorwaarden waaronder de kredieten worden verstrekt.

Dinsdagavond bleek dat de gesprekken tussen Hongarije en het IMF in het najaar weer worden hervat. Het ministerie van Economische Zaken benadrukte woensdag echter dat het daarbij alleen om een regulier IMF-bezoek gaat. Over nieuwe leningen zal niet worden gesproken. ”Er was en is geen behoefte aan een nieuwe overeenkomst, de geplande gesprekken zijn dan ook niet bedoeld om die te ondertekenen”, aldus het ministerie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.