Home

Achtergrond 229 x bekeken

Hondsdolheid heerst op Bali

Op het Indonesische eiland Bali, dat uiterst populair is bij toeristen, worden alle honden tegen hondsdolheid ingeënt.

Dat hebben de autoriteiten besloten omdat in de afgelopen twee jaar 76 mensen na een beet van een hondsdolle viervoeter zijn overleden.

De autoriteiten schatten dat dit jaar al 34.000 mensen door een hond zijn gebeten. In geheel 2009 waren dat er 28.000. De inentingen beginnen eind september. Er zijn volgens Putu Sumantra, hoofd van het bureau voor huisdieren op het eiland, honderdduizenden nog niet ingeënte honden op het eiland. Ongeveer tweehonderd teams gaan aan de slag.

Sumantra zei niet of er onder de mensen die gebeten zijn, ook toeristen waren. In tegenstelling tot in de rest van Indonesië, het land met de meeste moslims in de wereld, zijn honden op het voornamelijk door hindoes bewoonde Bali een geliefd huisdier.

Australië en de Verenigde Staten hebben inwoners die naar Bali reizen, het advies gegeven attent te zijn op honden met de ziekte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.