Home

Achtergrond 177 x bekeken

Holocaust-cartoon AEL 'onnodig grievend'

Een cartoon over de holocaust die de Arabisch Europese Liga in 2009 op haar website zette is onnodig grievend.

De cartoon zet vraagtekens bij de genocide op de Joden in de Tweede Wereldoorlog. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde donderdag de Nederlandse tak van de AEL tot een boete van 2500 euro waarvan 1500 voorwaardelijk.

In april sprak de rechtbank van Utrecht de AEL vrij van van het beledigen van het Joodse bevolkingsdeel. De rechtbank noemde de cartoon wansmakelijk en bijzonder kwetsend, maar oordeelde dat de vrijheid van meningsuiting zwaarder moest wegen. Het Openbaar Ministerie (OM) ging daartegen in beroep en wilde vastgesteld zien of de cartoon onnodig grievend is of niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.