Home

Achtergrond 1 reactie

Heffingsplicht aankoop product van dochter

Het Productschap Tuinbouw (PT) heeft een teler terecht een handelsheffing opgelegd voor de levering en verkoop van cherrytomaten van het teeltbedrijf aan het verpakkingsbedrijf en verkoopkantoor, beide gelieerd aan het teeltbedrijf.

Dat heeft het College voor Beroep van het Bedrijfsleven bekend gemaakt. De teler had beroep aangetekend omdat hij van mening was dubbel te zijn aangeslagen met telersheffing en handelsheffing over hetzelfde product. Volgens het bedrijf is uitsluitend om administratieve redenen besloten de teelt, verpakking en verkoop over twee bedrijven te verdelen. Het college oordeelt echter dat beide bedrijven profiteren van de diensten van het PT en heffingsplichtig zijn. Volgens het PT is de uitspraak van belang, omdat het de bestaande praktijk bevestigt. Het opleggen van handelsheffingen aan dit type bedrijven is gangbaar, stelt een PT-woordvoerder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Hier bewijst het PT maar weer dat het instituut produktschap niet meer van deze tijd is. En wat de heffing betreft: 't Is maar wat je profiteren noemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.