Home

Achtergrond 181 x bekeken

Halsema: slechtst denkbare variant

GroenLinks-leider Femke Halsema noemt een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV ,,de slechtst denkbare variant'', ook voor de betrokken partijen.

Dat zei ze vandaag in het Tweede Kamerdebat met informateur Ruud Lubbers over de pogingen om een nieuw kabinet te formeren.

Halsema verweet VVD-leider Mark Rutte een kabinet te willen met ,,een vuilspuiende PVV naast u en polarisatie in het parlement'', terwijl er alternatieven zijn. Volgens de GroenLinks-fractievoorzitter is de PVV van Geert Wilders ,,het tegengestelde van constructief'' door ,,vrees en haat te verspreiden''.

Fractieleider Maxime Verhagen van het CDA verliest in de ogen van Halsema zijn positie om te spreken over vrijheid van godsdienst. Volgens haar blijkt nu dat het CDA bezuinigingen in de sociale zekerheid belangrijker vindt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.