Home

Achtergrond

Grote inbreng van gladiolen, weinig inzenders

Het aantal gladiolen in de KAVB-keuringszaal te Lisse is net als vorige week groot.

Ook deze week realiseerden slechts enkele inzenders deze inbreng. J. en P. Snoek toont de paarse Gladiolus 'Flevo Frizzle', Een cultivar die de keuringscommissie een eerste toekende tijdens de onlangs gehouden Nationale Gladiolus tentoonstelling op Kasteel Keukenhof. Daarnaast showt Snoek de grootbloemige G. 'Flevo Express', de helder oranje G. 'Flevo Beach', de kleinbloemige 'Flevo Spirit' en de witte Gladiolus Y 640-1.

Prisma Gladiolus showt onder meer de witte Gladiolus 01.159.01, de roze G. 'Fortuna Rosa', de vuurrode G. 03.294.01 en de licht purperen 02.227.02. Marcel Nieuwenhuis zette een vaas op tafel met daarin drie cultivars in het lichte segment, zoals de gele 02.020.01, de lichtgroene G. Miss Green' en de geel/crème met lila-kleurige G. 'Mon Amour'.

Chr. Van der Salm en Zn. toont het resultaat van zijn verrichtingen op veredelingsgebied. Van der Salm legt zich toe op het winnen van kleinbloemige cultivars. Een traject dat niet gemakkelijk is, maar op dit moment wordt bekroond met diverse zaailingen in het oranje segment.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.