Home

Achtergrond 192 x bekeken

Grootste kampeerdorp verrijst in Houten

De Stichting Vrije Recreatie (SVR), die het kamperen bij de boer stimuleert, organiseert ter ere van haar 40-jarig jubileum van donderdag 2 september tot en met maandag 6 september het grootste kampeerdorp van Nederland.

Dit maakte de organisatie vandaag bekend. De SVR is de overkoepelende organisatie van ruim tweeduizend kampeerboerderijen in binnen- en buitenland. Het evenement vindt plaats op het recreatieterrein 't Waal Oost en West, gelegen aan de Lek in Houten. Daar zullen naar verwachting ongeveer vierduizend mensen een plekje zoeken voor honderden caravans en campers. Er zijn meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een kampeermarkt en een vuurwerkshow. Ook treden er artiesten op, onder wie Frans Bauer en Marianne Weber.

De SVR zag het aantal overnachtingen de afgelopen tien jaar stijgen van 2,5 miljoen naar 6,5 miljoen. "Juist in dit jachtige tijdperk is er grote behoefte aan de rust en eenvoud van een landelijke omgeving'', verklaarde voorzitter Willem van den Berg van de stichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.