Home

Achtergrond

Groei zetmeelaardappel twee weken achterop

De zetmeelaardappelen lopen minimaal twee weken achter in groei. Daarom start zetmeelconcern Avebe op de locatie in Gasselternijveen op 18 augustus met de verwerking van fabrieksaardappelen.

De locatie in Ter Apelkanaal gaat op 30 augustus van start. ”Met de start van de campagne is ingespeeld op de ontwikkeling van het gewas. Zo geven we de aardappelen de gelegenheid wat langer door te groeien”, zegt woordvoerder Johan Russchen van Avebe.

Volgens Russchen staan de zetmeelaardappelgewassen er wisselend voor. ”Dat is sterk afhankelijk van de neerslag die op de percelen is gevallen en of de telers al dan niet kunnen beregenen. Over de opbrengst kunnen we pas iets zeggen na de proefrooiingen van eind september. Hier en daar komt doorwas voor in de zetmeelaardappelen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.