Home

Achtergrond

Graanhandel Rusland wil versoepeling exportverbod

De Russian Grain Union wil dat het verbod op de export van meelproducten wordt opgeheven.

De organisatie van graanhandelaren is bang dat de meelindustrie buitenlandse afzetmarkten kwijt raakt als ook meel onder het exportverbod valt. Die markten zijn in de laatste jaren met veel pijn en moeite opgebouwd.

Het exportverbod voor graan en graanproducten gaat in op 15 augustus en duurt in ieder geval tot eind dit jaar. Het verbod is ingesteld omdat Rusland hooguit 60 tot 65 miljoen ton graan gaat oogsten. Dat is 25 procent minder dan vorig jaar als gevolg van langdurige droogte. Veel landbouwbedrijven in het land dreigen failliet te gaan. De regering maakt 35 miljard roebel (bijna 900 miljoen euro) vrij om de getroffen boeren bij te staan, meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti.

Of registreer je om te kunnen reageren.