Home

Achtergrond

Goedkopere verklaringen goed gedrag

Organisaties die met vrijwilligers werken, zijn straks mogelijk veel minder geld kwijt voor de aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor hun vrijwilligers.

Ze kunnen de VOG via internet aanvragen en hoeven dat dan niet meer bij de gemeente te doen. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) vandaag geantwoord op vragen van GroenLinks. In de verklaring laat het ministerie van Justitie weten dat een vrijwilliger niets op zijn kerfstok heeft. Dat kan van belang zijn voor organisaties die met kinderen werken. Die willen zeker weten dat ze geen zedendelinquenten als vrijwilliger aannemen.

Een VOG kost nu 30 euro. Omdat dat bedrag een club met veel vrijwilligers op kosten kan jagen, is een proef begonnen via internet. Dat is goedkoper omdat de aanvragen dan niet meer via de gemeente lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.