Home

Achtergrond 1 reactie

Goedkoper onderdak

Leveranciers van Lyempf worden de komende tijd misschien niet met contractbreuk geconfronteerd, maar de kans lijkt wel heel erg groot dat een deel van hen een zo onaantrekkelijke melkprijs voor 2011 en daarna krijgt voorgeschoteld, dat ze zelf niet meer verder willen.

Daarmee loopt het avontuur Lyempf bepaald sneu af voor een flinke groep melkveehouders. Ze kunnen weliswaar elders onderdak zoeken. Naar verluidt is een aantal van hen al in overleg over een overstap, maar de tijd van mooie meerprijzen bovenop de uitbetaalprijs van toonaangevende verwerkers lijkt voorbij.

Niet dat ze dan nu moeten worden uitgeknepen, want daar heeft niemand baat bij die een langdurige relatie met wederzijds vertrouwen wil aangaan. De vraag is echter of alle leveranciersverenigingen die aan Lyempf leveren de overstap naar een andere verwerker zullen overleven. DOC Kaas zegt nog wel meer leden te willen aannemen, maar uitsluitend op individuele basis. Ook andere verwerkers laten zich op vergelijkbare wijze uit. Zij hebben het liefst te maken met één soort leverancier, anders ligt kinnesinne snel op de loer. Bij een coöperatie is toelaten van een melkveehouders als groep helemaal onbespreekbaar. Jammer voor toetreders, terecht voor de overige leden.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    roelof

    Eendracht maakt macht.
    Nooit over de rug van de buurman.

Of registreer je om te kunnen reageren.