Home

Achtergrond 235 x bekeken

Glasplan Zuid-Holland wekt beroering

De aanwijzing van mogelijke compensatiegebieden voor glastuinbouw in Zuid-Holland wekt beroering.

Bij de provinciale vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van woensdag 25 augustus staan 15 insprekers gepland. "Dat zijn er echt veel", stelt een woordvoerder van de provincie. “Het gaat om wethouders van betrokken gemeentes, actiegroepen en particulieren.”

Gedeputeerde Staten vragen Provinciale Staten te kiezen tussen twee mogelijke oplossingen, dat vooral voor de gemeente Nieuwkoop verschillend uitpakt. Die gemeente pleitte eerder deze week voor uitstel van de behandeling van de plannen.

De collegepartijen hebben in het coalitieakkoord ingezet op het behoud van 5800 hectare netto voor glastuinbouw. Door sanering is het teeltareaal in Zuid-Holland echter teruggelopen tot 5185 hectare in 2008. Provinciale Staten hebben daarom verzocht om een onderzoek naar mogelijke compensatiegebieden voor de glastuinbouw.

Ter voorbereiding op de commissievergadering en de verdere besluitvorming in Provinciale Staten heeft de commissie vorige week een werkbezoek afgelegd aan diverse locaties die in de scenario’s zijn genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.