Home

Achtergrond 196 x bekeken

Glanbia ziet winst en omzet stijgen in eerste helft jaar

Het Ierse zuivelbedrijf Glanbia heeft haar omzet over het eerste halfjaar van 2010 zien toenemen met 9,7 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2009 naar ruim 1 miljard euro.

De winst na belastingen nam toe met 58,8 procent tot 48,6 miljoen euro.

Directeur John Moloney spreekt van een uitstekend eerste halfjaar. Vooral de Ierse zuivelingrediënten (kaas en voedingsingrediënten) en de wereldwijde verkoop van nutriënten heeft volgens hem bijgedragen aan het goede resultaat.

Glanbia verwacht dat de verkoop van kaas op de Amerikaanse markt en de wereldwijde verkoop van nutriënten ook in de tweeede helft van het jaar stabiel verder zal groeien. Vooral de divisie Irish Dairy Ingrediënts draait vele malen beter dan afgelopen jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.