Home

Achtergrond 670 x bekeken

Gladiolus papilio is zeldzame verschijning

Het gladiolensortiment omvat meer dan 200 soorten en subspecies.

Naast de groot- en kleinbloemige soorten zijn er de producten uit onder andere het segment nanus, butterfly, byzantinus en colvilii. Cees Breed showt in de keuringszaal een prachtig exemplaar van de zeldzame Gladiolus papilio. In Engeland komt men deze specie nog wel eens tegen, maar in Nederland is het een zeldzaam soort. Een ranke steel en een prachtige klokvormige bloem. Deze Gladiolus komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en groeit daar op vochtige plaatsen. In de volle grond is het product redelijk winterhard.

Ook gladiolen deze week van Chr. Van der Salm en Zn., die twee zaailingen toont. Niet al te fors, mooie bloemvormen en de ene cultivar iets donkerder rood/roze getint dan de andere. In de keuringszaal valt nog volop te genieten van de grote inzendingen Eucomis van vorige week. De producten van onder andere Sunset Breeding en Cees Breed staan er nog voortreffelijk bij. En dat geldt eveneens voor de (nieuwe) inzending Kniphofia 'Ice Queen' van W.P. van der Geest. De 'Vuurpijl' is mooi van stand en wordt op aantrekkelijke wijze getoond.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.