Home

Achtergrond 198 x bekeken

Gewonden door gevechten grens Israël-Libanon

Door gevechten tussen Israëlische en Libanese militairen aan de grens tussen beide landen zijn vandaag ten minste twee gewonden gevallen, een Libanese burger en een Libanese militair.

Dat berichtten het Libanese leger, veiligheidsfunctionarissen en Israëlische media.

"De Israëli's vuurden vier raketten af die bij een legerbasis in het dorp Adaysseh terechtkwamen en het leger schoot terug'', aldus een veiligheidsfunctionaris ter plaatse. Volgens een Libanese legerwoordvoerder ontstonden gevechten, toen Israëlische militairen een boom probeerden te rooien aan de Libanese kant van de grens en begonnen te schieten.

Volgens radioberichten zijn er ook vanuit Libanon afgevuurde raketten in Israël terechtgekomen. Een woordvoerder van de Israëlische politie heeft dat echter ontkend.

Vier jaar geleden woedde een oorlog tussen Israël en de Libanese beweging Hezbollah. In die oorlog kwamen circa 1300 mensen om, vooral Libanezen.

Militairen van de VN-troepenmacht Unifil zien in het zuiden van Libanon toe op een wapenstilstand tussen Israël en de Hezbollah-milities. Na de schermutseling van dinsdag riep Unifil de Israëlische en Libanese militairen op tot kalmte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.