Home

Achtergrond 182 x bekeken 3 reacties

Gemeente mag grens stellen aan uitbreiding glas

De gemeente Oosterhout heeft het recht grenzen te stellen aan de groei van glastuinbouwbedrijven.

Daartoe heeft de Raad van State besloten nadat de gemeente in beroep was gegaan tegen de beslissing van de provincie Brabant het bestemmingsplan niet goed te keuren.

In het bestemmingsplan Reparatieherziening Buitengebied staat dat kassen ten zuiden van het dorp Oosteind een maximale glasopstand krijgen van 3 hectare. De gemeente wil ook vastleggen dat er geen nieuwe bedrijven bijkomen. Volgens de gemeente komt bij dan de schoonheid van het landschap in gevaar.

De rechter gaf belangenorganisatie ZLTO, die ook in beroep ging, op één punt gelijk: de gemeenten mag niet de goothoogte op maximaal 6 meter stellen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joop

  Goed gedaan ZLTO,

  De NLTO was voor mij in het verleden ook niet echt behulpzaam,
  In het buitengebied kan niets meer alles is of word geblokkeerd. Ik heb mijn bedrijf opgegeven. Je kunt niet meer vertrouwen op de politiek met je bedrijfsvoering wanneer je niet in een teeltcentrum zit. Ik zou zeggen lang leve de overheid die graag werkgelegenheid wil.

 • no-profile-image

  leen

  Dat is een goed besluit, glas genoeg en waar Joop op doelt, de z.g. werkgelegenheid dat is ook een wassen neus, daar komen alleen maar oostblokkers voor die de nodige overlast met zich meebrengen.

 • no-profile-image

  Henk en Ingrid

  De overheid is niet goed bezig. Over 10 jaar zitten we hier met z'n allen met een paar staatsbanken, erg veel natuur, opgeknapte vogelaarwijken gezellig op een houtje te bijten.

Of registreer je om te kunnen reageren.