Home

Achtergrond 228 x bekeken 2 reacties

Geen verhoogde omschakeling naar groenteteelt

De ombouw van zeker twee chrysantenbedrijven naar de teelt van tomaat en aardbei staat op zichzelf.

Er is geen sprake van een trend of versnelde omschakeling. Dat zeggen banken en adviseurs, actief in de glastuinbouw. Eerder lieten makelaars weten dat de lage prijzen voor glasbedrijven financiële ruimte laat voor het ombouwen van de bedrijven naar groenteteelt. De Gibo Groep zegt het op basis van deze twee bedrijven nog te vroeg te vinden om van een trend te spreken. Rabobank Westland zegt het beeld niet te herkennen dat meer bedrijven omschakelen. De overstap van sierteelt naar groente is lastig, stelt de Gibo-adviseur, zeker op teelttechnisch vlak. Bij een bedrijf in Lansingerland is de omschakeling het gevolg van de overname door een bestaand tomatenbedrijf.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Karel

    Hoeveel subsidie gelden zijn hier voor gebruikt? Ik ben beducht voor valse concurrentie.

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Grote aardbeibedrijven kun je alleen runnen via verkoop op stam.Met andere woorden: een donker grijs gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.