Home

Achtergrond

Fruitmasters: 35 procent meer kersen

Fruitmasters heeft nu 335.000 kilo kersen afgezet, tegen 250.000 kilo vorig jaar om deze tijd.

De groei van 35 procent zal door het verlate seizoen dit jaar nog verder oplopen.

De groei is toe te schrijven aan de gunstige ontwikkeling van het seizoen en uitbreiding van de teelt. Na een ogenschijnlijk moeizame zetting in het voorjaar pakte de oogst prima uit met relatief weinig uitval door regen.

The Greenery zegt ook een stevig groei door te maken. Nieuwe aanplant komt in productie en steeds meer bomen staan onder regenkappen. De forse oogst is zonder problemen opgenomen, stelt The Greenery. Het volume kersen van eigen bodem groeit zo snel dat afzet via grootwinkelbedrijven in zicht komt. "Daar liggen nog groeimogelijkheden", laat een woordvoerder weten. Hij noemt het prijsbeeld stabiel. De afzet kwam viel wat weg door de vakantie, maar van echte prijsdruk was geen sprake, stelt de afzetorganisatie. Fruitmasters noemt het prijsbeeld dit seizoen ook redelijk. Gemiddelde prijzen zijn door de het grote aantal rassen moeilijk te geven.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het kersenareaal in Nederland snel groeit, van 198 hectare in 2000 naar 331 hectare in 2007.

Of registreer je om te kunnen reageren.