Home

Achtergrond 7 reacties

'Fritesfabrikanten vragen hogere prijzen aan hun afnemers'

De fritesfabrikanten gaan hogere prijzen in rekening brengen bij hun afnemers.

Volgens het vakblad voor cafetaria’s FoodExpress informeren fritesfabrikanten hun klanten over de prijsverhogingen. Volgens het vakblad is de verwachting dat de frites de komende weken 5 tot 15 procent in prijs zal stijgen.

FoodExpress citeert uit een brief die fritesfabrikant McCain heeft gestuurd aan de afnemers. "De oorzaak van de stijging van de huidige aardappelprijzen ligt in een combinatie van factoren. De huidige aardappelprijzen zijn verdubbeld ten opzichte van de prijzen in juli 2009. Per hectare is de opbrengst op dit moment al 25 procent lager dan in 2009 en bovendien loopt de oogst door tegenvallende groei enkele weken achter. De verwachting is dat de prijzen van de hoofdoogst de komende periode nog verder zullen stijgen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tim

  Ja,hoor, nog geen rook gezien, en nu al brand roepen.
  Alle friet van nu is nog van de oude oogst. Die voor een veel goedkopere prijs is verkocht.
  Nooit lager, als het slechte prijzen zijn....
  Boeren: Neem ook het verwerken in eigen hand,en laat je niet misbruiken door deze handel.!!

 • no-profile-image

  gert

  ook de kiloknallers mogen niet meer

 • no-profile-image

  eerkens

  Hoe inkoop duurder?
  Het is toch bijna allemaal contractlevering?

 • no-profile-image

  Ryan

  hier in oostelijk canada hebben de twee hoofd verwerkers( mccain's en cavendish) afgelopen voorjaar de aardappel boeren verteld dat ze tussen de 20 en 30 procent minder aardappen willen verwerken van wege de slechte economische situatie. het enigste dat zij wilden is de prijs in de winkels te verhogen om op die manier hun botton line te verhogen.
  boer, neem de productie in eigen hand van veld tot consument.

 • no-profile-image

  gert

  Bijna een nationale ramp

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad beste Eerkens, contractteelten en - leveranties. Bovendien zit Mac Cain letterlijk midden in de piepervelden daar aan Eemshaven en Emmapolder. Ze kunnen de aardappels bij wijze van spreken zo van het land naar binnen kruien. Volgens mij wordt de consument weer eens een poot uitgedraaid.

 • no-profile-image

  gert

  Nog gauw even naar Mac Donalds !

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.