Home

Achtergrond

Frisfabrikant Refresco doet Duitse overname

Frisdrankfabrikant Refresco neemt het Duitse bedrijf Soft Drinks International (SDI) over.

Met de overname wil Refresco "de leidende positie van de onderneming op het gebied van non-alcoholische dranken in Europa versterken en verder uitbreiden'', zo maakte de onderneming, die in Dordrecht is gevestigd, vanddaag bekend.

SDI is met name actief in Duitsland en de Benelux. In 2009 haalde het bedrijf een omzet van 140 miljoen euro. Refresco was vorig jaar goed voor een netto omzet van 1,14 miljard euro. Hoeveel Refresco voor het Duitse bedrijf betaalt, wilde de frisdrankfabrikant niet prijsgeven.

Refresco is onder meer bekend van de vruchtenlimonade Wicky. Sinds de oprichting in 2000 is het bedrijf gegroeid naar negentien fabrieken in Europa met meer dan 2200 werknemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.