Home

Achtergrond

Friezin verdacht van moord op 3 baby's

Een 25-jarige vrouw uit het Friese dorp Nij Beets (gemeente Opsterland) wordt verdacht van moord of doodslag op ten minste drie baby's.

Dat heeft hoofdofficier Annette Bronsvoort vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Leeuwarden. De vrouw is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat ze veertien dagen blijft vastzitten. De baby's zouden ter wereld zijn gekomen tussen 2002 en 2010.

De politie heeft donderdagavond onderzoek gedaan in de woning van de verdachte. Hierbij zijn drie koffers aangetroffen die direct voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn gebracht. Uit onderzoek is gebleken dat alle drie de koffers elk één stoffelijk overschot van een baby bevatten. Naar de lichaampjes wordt verder onderzoek gedaan. Het is niet duidelijk hoe ze om het leven zijn gekomen.

Bij het onderzoek werd op zolder nog een vierde koffer aangetroffen. Wat de inhoud is van deze vierde koffer, is volgens de politie nog onduidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.