Home

Achtergrond 3 reacties

Fries verdacht van vergiftigen roofvogels

Een 74-jarige man uit het Friese Makkinga is door de politie aangehouden op verdenking van het vergiftigen van roofvogels.

In een kippenhok van de man werd een fles met het gif aangetroffen. Met hetzelfde gif zijn de afgelopen jaren zulke vogels omgebracht, zei een woordvoerder van de politie woensdag.

Eind juli trof de politie vergiftigd aas aan in het Dokter Poolbos bij Makkinga. Dat aas, dode kippen en mussen, was overgoten of geïnjecteerd met gif. De politie plaatste in het bos een camera, omdat er in het gebied veel vergiftigde roofvogels en honden waren aangetroffen. Op beelden is te zien dat de man het aas verspreidde.

Begin juli luidde de Friese Milieu Federatie (FMF) de noodklok, omdat er in een half jaar tijd in ieder geval 104 roofvogels als buizerds, bruine kiekendieven en haviken waren gedood. Een van de oorzaken was vergiftiging.

De man, die in 2003 al eens voor hetzelfde vergrijp werd aangehouden, is op vrije voeten. Over zijn motief is niets bekend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John

  Onvoorstelbaar dat die schoft weer op vrije voeten is gesteld. Totaal gestoord die vent. Een voordeel is wel z'n leeftijd. Zoveel jaren heeft die moordenaar gelukkig niet meer.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad John, onvoorstelbaar dat zo'n dierenmoordenaar zomaar weer is vrijgelaten. Vergif uitleggen is niet alleen een misdadige overtreding van de Flora- en faunawet, maar ook levensgevaarlijk i.v.m. spelende kinderen, loslopende huisdieren e.d. En dan ook nog een recidive-pleger! Nou ik er over nadenk: bij de Stobbepoel, 2 km van Makkinga, heb ik indertijd toen ik grondwater karteerde 's avonds laat een vent rond zien scharrelen. Ik vroeg me af wat die daar aan het doen was. Maar van dooie roofvogels heb ik toen nergens iets gemerkt.

 • Sylke

  opsluiten die vent
  Als je 74 bent moet je toch wel iets geleerd hebben lijkt me

Of registreer je om te kunnen reageren.