Home

Achtergrond 184 x bekeken

Franse telers komen weg met illegale steun

Frankrijk ziet mogelijk geen kans om alle ten onrechte verleende steun aan zijn groente- en fruitsector terug te vorderen.

Dat zou zijn gebleken in gesprekken die de Europese Commissie met de Franse autoriteiten heeft gevoerd over de terugbetaling, meldt een woordvoerder van de Commissie. De Europese Commissie concludeerde begin vorig jaar dat Frankrijk zijn groente- en fruitboeren ten onrechte had gesteund in de periode 1992-2002. De verleende steun, voor een totaalbedrag van een half miljard euro, zou in strijd zijn met Europese staatssteunregels.

Het overleg over de terugbetaling gaat nog door, aldus de Commissie-woordvoerder. Een formeel besluit over de terugbetaling is nog niet genomen. Franse groente- en fruitboeren verzetten zich tegen het terugbetalen van de staatssteun, zeker in deze economisch lastige tijd. De Franse landbouwminister Bruno Le Maire heeft eerder dit jaar gezegd dat de boeren geen half miljard euro hoeven terug te storten. Of ze wel iets moeten terugbetalen, en hoeveel dan, liet hij daarbij in het midden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.