Home

Achtergrond 291 x bekeken

FloraHolland Trade Fair trekt meer exposanten

Op de FloraHolland Trade Fair staan dit jaar 690 kwekersstands, twintig meer dan een jaar eerder.

De beurs, gehouden van 3 tot en met 5 november, biedt tevens ruimte aan 30 stands van toeleveranciers. Dat de handelsbeurs van de veiling nog groeit is opmerkelijk en wellicht een teken dat het sentiment in de sector verbetert.

De omzet van de coöperatieve bloemenveiling daalde vorig jaar 5,2 procent tot ruim 3,8 miljard euro. In de eerste 6 maanden van dit jaar zagen de 5.000 leden steeg de omzet circa 8 procent. Met name de snijbloementelers zien de afzet in zowel volume als waarde toenemen.

Van de beursoppervlakte is dit jaar ook een fors groter deel, 20 procent, van het geheel ingenomen door bloementelers. Om het belang van de consument te benadrukken, wordt op de beurs naast een trends- en conceptenplein ook een paviljoen ingericht waarin de wens en het gedrag van de consument centraal staat.

Hortifair

De grootste tuinbouwbeurs, de Horti Fair, ziet juist het aantal exposanten dalen van 725 tot 500. De organisatie denkt dat dit het gevolg is van de economische neergang in de sector en versnippering in beurzenland. Vanwege het laatste gaan Horti Fair, dat zich meer richt op toeleveranciers, en de FloraHolland Trade Fair volgend jaar samen en gelijktijdig een concept neerzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.