Home

Achtergrond 170 x bekeken

Financieel-economisch deskundigen bij overleg

Vier financieel-economisch deskundigen schuiven dinsdag aan bij het overleg van de VVD, PVV en CDA en informateur Ivo Opstelten.

Het gaat om de topambtenaren van het ministerie van Financiën Ronald Gerritse en Laura van Geest, Lex Hoogduin van De Nederlandsche Bank (DNB) en directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB).

De drie fractievoorzitters en hun secondanten zullen zich laten informeren over de economische en financiële situatie en de rijksbegroting. Zolang er nog geen nieuw kabinet is, bereidt het demissionaire kabinet de komende begroting voor. Die wordt zoals gebruikelijk op Prinsjesdag in september gepresenteerd.

Maandag was de eerste dag van het officiële overleg over een rechtse coalitie, waarbij de VVD en CDA een minderheidskabinet vormen waaraan de PVV in de Tweede Kamer steun geeft. De fractieleiders Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) vergaderen maandagavond niet verder, maar dat kan op andere dagen anders zijn. De betrokkenen hebben afgesproken tussentijds geen mededelingen te doen over de voortgang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.