Home

Achtergrond

FAO: sprinkhanen bedreigen productie Madagaskar

Een sprinkhanenplaag bedreigt de landbouwproductie in Madagaskar.

Dat meldt de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de VN. Volgens de FAO verspreidt de plaag zich vanuit het Zuid-Westen naar andere delen van het Afrikaanse eiland. In potentie worden 460.000 plattelandsgezinnen bedreigd.

De sprinkhanen kunnen op een half miljoen hectare landbouwgrond schade aanrichten, en de FAO vraagt donoren om 15 miljoen dollar om de plaag te lijf te gaan. Het geld is snel nodig, want de sprinkhanen worden steeds groter en sommigen kunnen zich over 100 km per dag verplaatsen. Sprinkhanen eten dagelijks circa hun eigen gewicht in verse voeding. Een klein deel van een zwerm sprinkhanen kan net zoveel voedsel opeten als ongeveer 2.500 mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.