Home

Achtergrond 213 x bekeken

Export aubergines neemt toe, prijzen zakken in

In de eerste vijf maanden van dit jaar is 13 miljoen kg Nederlandse aubergine uitgevoerd, 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldt het Productschap Tuinbouw (PT) in een marktrapport. Prijzen zijn wel ingezakt. De meeste belangrijke afzetlanden hebben meer Nederlandse aubergine ingevoerd, aldus het PT. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk voerden daarentegen respectievelijk 9 en 10 procent minder in. Met name de daling in het Verenigd Koninkrijk is opmerkelijk door de relatief lage waarde van de euro. In Engeland vermarkten Morrisons en Lidl Nederlandse aubergine.

De prijzen voor Nederlandse aubergine zijn na een opleving van week 20 tot en met 23 de laatste weken weggezakt. Dit lijkt vooral het gevolg te zijn van prijsverlagingen bij Duitse discountketens als Aldi en Lidl. Duitsland is blijkens cijfers van PT goed voor bijna de helft van de Nederlandse export.

Of registreer je om te kunnen reageren.