Home

Achtergrond 178 x bekeken

Europa mag 16.000 ton kaas extra naar VS exporteren

Europese kaasexporteurs mogen volgend jaar ruim 16.000 ton kaas extra exporteren naar de Verenigde Staten.

Deze afspraak volgt uit een handelsovereenkomst tussen de EU en de VS.

Van de genoemde hoeveelheid moet ruim 7.000 ton bestaan uit Zwitserse of Emmental-achtige kaas bestaan, ruim 2.000 ton moet Italiaanse kaas zijn, ruim 1.000 ton Cheddar, ruim 4.000 ton niet-gespecificeerde kaas en ruim 1.000 ton Edammer of Goudse kaas.

Exporteurs kunnen van 1 tot en met 10 september certificaten voor export aanvragen bij het Productschap Zuivel. De regeling is alleen toegankelijk voor bedrijven die recent al hebben geëxporteerd naar de VS of die daar een dochterbedrijf hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.