Home

Achtergrond 159 x bekeken

Eurlings: geluidsstelsel Schiphol failliet

Het huidige geluidssysteem van Schiphol is failliet en daarover was iedereen het eens.

Dat zei demissionair minister Camiel Eurlings donderdag nadat hij voorstellen voor een nieuw geluidsstelsel van oud-minister Hans Alders en belanghebbenden in ontvangst had genomen.

"Het bestaande systeem kent namelijk perverse effecten waardoor er soms meer mensen in de herrie zitten dan nodig is. Ik ben blij dat er nu een goed alternatief ligt waar omwonenden, de sector en de bestuurders het over eens zijn'', zei Eurlings vandaag. Hij vindt dat belanghebbenden als Schiphol, het Rijk, KLM, bestuurders en omwonenden, verenigd in de 'Alders-tafel' een fantastisch resultaat hebben bereikt "waarmee we nu zorgvuldig verdergaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.