Home

Achtergrond 200 x bekeken

Eucomis biedt veel variëteiten

Van Eucomis ('Ananasplant') wordt eigenlijk nog te weinig gebruik gemaakt door de consument.

Het betreft een zeer gebruiksvriendelijke plant die in de tuin voor de nodige hoogtepunten kan zorgen, maar ook op de vaas veel bloeiplezier levert. In de keuringszaal zijn deze week vele soorten en cultivars te zien. Zoals de kleine donkere E. 'Baby Coral' van Sunset Breeding. Dit bedrijf showt ook onder andere de witte E. autumnalis en een volle plant van E. montana 'White Heaven'.

Op de vaas laat de inzender de prestatie zien van onder meer E. 'Karin's Favoriet' en E. 'Can Can'. Cees Breed toont forse planten van Eucomis bicolor alba, Eucomis van der merweii met gespikkeld blad en een enorm exemplaar van Eucomis pole-evansii, alsmede E. cumosa en E. punctata. Stuk voor stuk planten die in de tuin een uitstekende indruk zullen maken en waarvoor in handelstechnisch opzicht wellicht meer tamtam kan worden gemaakt om de consument op de voortreffelijke eigenschappen van Eucomis te wijzen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.