Home

Achtergrond 402 x bekeken

Eucomis als plant of op de vaas onweerstaanbaar

Eucomis heeft het in zich om de consument enorm lang bloeiplezier te verschaffen.

Zowel als plant in de tuin of op de pot en op de vaas. In de keuringzaal zijn hiervan veel voorbeelden, met als nieuwste inzending de producten van de firma A. Langedijk die enkele vazen van de 'Kuiflelie' of 'Ananasplant' in de keuringszaal toont. Met daaronder een voortreffelijke vertegenwoordiging van Eucomis 'Kilimanjaro', die vermoedelijk binnenkort onder een andere naam wordt geregisseerd. Een imposante snijbloem met een prachtige kuif (vandaar de bijnamen) en op stevige stelen.

Nog imposanter is evenwel Eucomis pole-evansii. Stelen waarmee je een dreun kunt uitdelen, een enorme bloemtros die langdurige bloei belooft enwitte bloemen. Kleiner, maar ook imposant is de ingezonden donkere zaailing N1. Eucomis die onder andere op pot forse exemplaren toont van de lichtgroene Eucomis bicolor alba en de kleine Eucomis van der merweii met paarse bloemen, een forse kuif en gespikkeld blad. Daarnaast is er nog een aantal Eucomis soorten en zaailingen van diverse inzenders in de keuringszaal aanwezig die daar al enkele weken staan en nog steeds goede sier maken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.