Home

Achtergrond 280 x bekeken

Eierexport vanuit EU vergelijkbaar met vorig jaar

De Europese Unie heeft tot en met juni dit jaar 73.588 ton eieren en eierproducten geëxporteerd.

Dit heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. De export van eieren en eierproducten ligt tot nu toe op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Over heel 2009 exporteerde de EU 149.170 ton.

Japan is de grootste afnemer. Over de eerste zes maanden van dit jaar importeerde dat land 24.206 ton eieren en eierproducten. Zwitserland is de op een na grootste importeur. Dat land importeerde 23.691 ton.

Aan de andere kant importeert de EU ook eieren. In de eerste zes maanden bedroeg de import 19.543 ton. De Verenigde Staten zijn de grootste leverancier. Bijna de helft (46,1 procent) van de geïmporteerde eieren kwam uit dat land.

Of registreer je om te kunnen reageren.