Home

Achtergrond 220 x bekeken

Economie VS groeit minder dan gedacht

De groei van de Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal lager uitgevallen dan eerder werd gemeld.

De bijstelling viel echter iets minder zwaar uit dan analisten hadden verwacht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie voor Handel, die vrijdag werden gepubliceerd.

De groei van 's werelds grootste economie in het afgelopen kwartaal werd in de nieuwe raming ingeschat op 1,6 procent op jaarbasis. Eind vorige maand werd op basis van een eerste schatting nog uitgegaan van een groei van 2,4 procent op jaarbasis. Analisten voorspelden in doorsnee een bijstelling tot 1,4 procent.

De nieuwe schatting is gebaseerd op meer gedetailleerde gegevens over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal. Daaruit bleek onder meer dat de uitgaven van consumenten iets sterker groeiden dan eerder werd gedacht. De groei van de export viel daarentegen lager uit.

In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de Amerikaanse economie met 3,7 procent op jaarbasis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.