Home

Achtergrond 3 reacties

EU verwacht gemiddelde gewasopbrengst

De opbrengst van de grote gewassen in de Europese Unie ligt dit jaar op eenzelfde niveau als het gemiddelde over de laatste vijf jaar, ondanks de extreme weersomstandigheden.

Dat verwacht de Europese Commissie op grond van een analyse van haar eigen wetenschappelijke dienst. De opbrengst per hectare voor granen is met 5,1 ton circa 5 procent hoger dan het vijfjaargemiddelde. Daartegenover staat dat de totale hoeveelheid bouwland is gedaald met 3 procent ten opzichte van 2009.

De gemiddelde opbrengst versluiert de verschillen tussen de lidstaten. Na een strenge winter kende met name West-Europa een droog voorjaar. Oost-Europa daarentegen kreeg te maken met heftige overstromingen. De gewassen in Spanje en Italië kregen in het voorjaar genoeg regen. Ook het begin van de zomer was in de Benelux, Frankrijk en Duitsland zeer droog. Opbrengstdalingen door deze weersextremen in delen van de EU worden echter weer goedgemaakt door een hogere productie in andere lidstaten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wetenschapper

  natuurlijk, niets aan de hand. Wij bewijzen de industrie maar weer een dienst als boerderij zijnde. Het maakt niet uit wat voor weer het is, er komt volgens de deskundigen altijd genoeg..........................wait and see....

 • no-profile-image

  euro

  wat een onzin over een gemiddelde opbrengst boerderij zou dit soort leugens beter moeten beoordelen, in rusland komt een tekort aan tarwe prijzen blijven maar stijgen en dat is niet omdat er genoeg is
  weg met die onzin verhalen
  wat heeft een lid van de boerderij aan zulke onzin of je zegt je lidmaatschap op..

 • no-profile-image

  exact

  Juist... Is de paniek al zo groot dat ze zulk soort flauwekul gaan ophangen? Door wie worden deze mensen betaald? Als het gemeenschapsgeld is: saneren die handel, en anders opdrachtgever vermelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.