Home

Achtergrond 329 x bekeken

Duo ziet Franse kansen voor Nederlandse tuinders

Bedrijfsadviseur Han Mellegers en zijn compagnon Jean-Marie Lohmüller werven Nederlandse telers voor een nieuw tuinbouwgebied van 35 hectare in Frankrijk.

De grond wordt aangeboden voor 10 euro per vierkante meter, maar er kan een bod tussen de € 4,50 en € 6,00 gedaan worden, aldus het duo.

Het tuinbouwgebied komt op een oude luchtmachtbasis van 52 hectare in de Vogezen. De prijs van gas komt neer op 35 euro per MwH, die van biomassa op 45 euro per MwH. Qua geothermie is een waterbron beschikbaar op circa 310 meter, met temperaturen tussen de 10 en 12 graden.

Er kunnen prijsafspraken worden gemaakt voor twintig jaar. De tuinders kunnen ook eigenaar worden van de warmtebron, waarvoor volgens Mellegers 30 tot 40 procent subsidie wordt verstrekt op de investeringskosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.