Home

Achtergrond 151 x bekeken

Duizenden mensen ontvluchten stad in Pakistan

De autoriteiten in Pakistan hebben 400.000 inwoners van de zuidelijke stad Jacobabad gewaarschuwd voor overstromingen.

Ze hebben de inwoners opgeroepen de stad te verlaten. Duizenden mensen lieten Jacobabad in allerijl achter zich in auto's, op tractoren en ezelskarren. Het nabijgelegen Noorwah Kanaal kan elk moment buiten zijn oevers treden, aldus de lokale autoriteiten.

Menig bewoner weigert echter zijn huis en bezittingen achter te laten. "Ik heb een waarschuwing afgegeven, maar ik heb niet genoeg middelen om een evacuatie af te dwingen'', zei Kazim Ali Jatoi, het districtshoofd van Jacobabad.

Onder anderen de 46-jarige Noor Mohammad wil niet vertrekken. "Waar moet ik mijn eigendommen naartoe brengen? Er is overal water. Ik heb mijn vrouw, mijn oude vader en drie kinderen naar een andere plaats gebracht, maar ik blijf hier om mijn bezittingen te beschermen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.