Home

Achtergrond 157 x bekeken

Duitse minister haalt uit naar Wilders

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, heeft felle kritiek geleverd op Geert Wilders.

In een gesprek met buitenlandse journalisten woensdagmiddag noemde hij diens politiek "de totaal verkeerde weg voor de wereld in de 21e eeuw''.

De bewindsman beloofde dat Duitsland zo goed mogelijk zal samenwerken met een nieuwe Nederlandse regering, ook als die afhankelijk is van steun van de PVV. Maar, zo voegde hij eraan toe: "Of het nou een Duitser of een ander is, we moeten iedere aanzet tot xenofobie bestrijden.''

Europese sancties tegen Nederland sloot hij uit. Stappen zoals die in het verleden tegen Oostenrijk werden genomen, waar de rechtspopulische partij van Jörg Haider in de regering kwam, vindt Schäuble onjuist.

De christen-democraat Schaüble, die als een van de invloedrijkste politici in de Duitse regering geldt, ziet in de opkomst van Wilders een bewijs dat racisme een probleem is van alle landen. "Tien jaar geleden had niemand zo'n verkiezingsuitslag in Nederland voor mogelijk gehouden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.